Fulgii de ovăz sunt un mod sănătos de a începe dimineața, dar uneori ritmul alert sau simplul gând că trebuie să mestecați un bol plin de cereale strică pofta și vă îndeamnă să săriți peste micul dejun. Ovăzul este o sursă importantă de fibre, acesta ajută digestia și previne apariția câtorva boli, printre care și diabetul de tip 2, hipertensiunea sau alte boli cardiace.

Pentru a vă începe dimineața în forță, vă propunem să încercați o rețetă ușor de pregătit și ideală pentru toată familia.

Batoane cu afine, fulgi de ovăz și semințe


Ingrediente:
1. Pentru baza batoanelor:
- 2 cești de fulgi de ovăz
- o ceașcă de fulgi de migdale
- 3-5 linguri de miere
- 1 lingură de ulei de cocos
- un vârf de sare
- 2 banane
- jumătate de linguriță de scorțișoară
Adăugați toate ingredientele într-un robot. Când s-a format o bază foarte păstoasă întindeți pe o foaie de copt. Țineți în cuptorul încins la 180 grade timp de 10 minute.
2. Pentru topping
- 4-5 linguri de semințe - dovleac, susan
- o ceașcă de afine proaspete sau congelate
- jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1 lingură de miere
- 50 ml de lapte (cocos, migdale)
Amestecați toate ingredientele într-un bol și întindeți conținutul peste baza. Coaceți pentru încă 10-15 minute.

Scoateți din cuptor și tăiați sub formă de batoane. Poftă bună