Formulele Nuca Organic sunt bogate în principii active, care oferă o eficacitate maximă, fără a apela la sursele artificiale. Alese pentru a respecta particularitățile fiecarui tip de piele, produsele de ingrijire Nuca Organic, respectă fiziologia pielii și mențin echilibrul acesteia. 

Pentru a obține produse de calitate superioară, uleiurile sunt presate la rece, obținute din culturi ecologice, pentru a-și pastra toate proprietățile nutritive, iar extractele, vitaminele și antioxidanții, au puritate înalta, cu o concentrație mare de principii active, ceea ce ofera o acțiune mai intensă.

ACIDUL HIALURONIC

Obtinut din surse vegetale prin procese biotehnice, de fermentație. Prezent în mod natural și în piele, fiind un foarte bun umectant, acidul hialuronic, are capacitatea de a atrage și reține până la 1000 ori greutatea sa în apă. Așadar, acidul hialuronic, confera volum și elasticitate pielii.

BISABOLOL 

Principiu activ al uleiului esențial de mușețel, bisabololul este recunoscut pentru proprietățile sale multiple. El este un excelent reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator. Bisabololul este ideal pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate sau deteriorate.

CEARA DE ALBINE

Ingredientul universal folosit pentru prepararea cremelor bogate și protectoare, balsamurilor sau rujurilor, oferindu-le consistență și stabilitate.  Are efect calmant și ajuta pielea să-și mențină hidratarea. Formează un film protector, fin pe piele. Ceara folosită în produsele Nuca Organic, provine de la producatori locali, este nefiltrata și își păstrează toate proprietățile benefice.

CEARA DE CARNAUBA

O ceara naturală, obtinută din frunzele palmierului Copernica cerifera, ceara de carnauba este inclusă în produse cosmetice, de tipul balsamurilor, deodorantelor sau cremelor. Are rol protector, formând o peliculă fină pe piele.

COCO CAPRYLATE

Alternativă naturală a siliconului cosmetic, obținut din nucă de cocos, ce promovează o hidratare superioară pentru piele. Are o compatibilitate remarcabilă cu pielea, nu lasă senzația de piele grasă, încărcată, la aplicare și oferă stabilitate produselor cosmetice.

EXTRACT DE CEAI VERDE

Ceaiul verde are putere detoxifiantă și regeneratoare, prin care previne apariția semnelor de îmbatranire a pielii. Este un activ excepțional, cu multiple alte virtuți: antioxidant, antiinflamator, antiradicalar, cu efect de îmbunatățire a fermității pielii.

EXTRACT DE GALBENELE

Foarte bogat in fitosteroli și principii active cu efect antiinflamator, extractul de gălbenele este un bun cicatrizant, fotoprotector și stimulator al sintezei colagenului în piele.Extractul de galbenele este benefic pentru pielea deteriorata, expusă la soare sau afectată de factorii de mediu. 

GLICERINA VEGETALA

Este un foarte bun agent umectant, 100% de origine naturală. Are capacitatea de a atrage și de a reține apa la nivelul pielii. Ea este folosită și pentru a controla consistența formulărilor, fiind ușor vâscoasă.

GLYCERYL STEARATE

Substanta care se întâlnește în mod natural în corpul uman, aceasta poate fi obținută și din surse naturale, precum soia sau palmierul. Acționează prin formarea unei bariere pe suprafața pielii, care reduce piederile de apa transepidermice, reduce senzația de gras a uleiurilor din formule și conferă stabilitate formulării.

ULEI ESENTIAL DE LEMONGRASS

Cu aroma sa fresh, de citrice, ușor ierboasă, emană prospețime. El este apreciat pentru proprietățile antiseptice, fiind un bun tonifiant și dezodorizant, benefic pentru tenul gras.

GLYCERYL OLEATE

Agent hidratant natural, obținut din uleiul de floarea soarelui, el este folosit în produsele cosmetice pentru rolul său emolient, emulsifiant și stabilizator.

MIERE

Mierea folosită de Nuca Organic, este miere poliflora 100% naturală, recoltată din zone montane, cu pășuni virgine, netratate chimic. Mierea este unul dintre cele mai venerate remedii pentru piele ale naturii. Datorită abilităților sale antibacteriene și antiseptice, poate aduce beneficii pielii grase, dar și celei cu tendințe acneice. Mierea este, de asemenea, un umectant natural, deci ajută la menținerea pielii hidratate, fără să o încarce. 

ULEI DE KUKUI

PRESAT LA RECE, PROVENIT DIN CULTURI ECOLOGICE

Obținut din nucile copacului de Kukui, acest ulei este foarte complex, din punct de vedere al principiilor active. El penetrează adânc pielea și, în același timp, o lasă să respire. Este potrivit tuturor tipurilor de ten și este non-comedogenic. Are acțiune: hidratantă, antiinflamatoare, calmantă și antiinfecțioasă.

NIACINAMIDA

Niacinamida (vitamina B3) întărește bariera naturală a pielii, îmbunatățește aspectul, hidratarea și tonusul pielii. Ea este benefică pentru pielea problematică, în caz de acnee, exces de sebum, roșeață, hiperpigmentare, inflamații. 

UNT DE SHEA

Untul de Shea are calități de necontestat, când vine vorba despre piele, fiind un incredibil emolient și protector împotriva factorilor de mediu. Untul de Shea stimuleaza regenerarea celulelor pielii, o hrănește și reduce iritațiile, de aceea este recomandat și tenului sensibil, dar și celui problematic. Untul de shea este obținut din nucile arborelui de Shea, ce crește nativ in Africa.

OXID DE ZINC

Este recunoscut pentru efectul antiseptic și de stimulare a vindecarii cutanate, benefic pentru ingrijirea pielii iritate, inclusiv la copii.

PARFUM

Parfumul din produsele Nuca Organic reprezintă un melanj al fracțiunilor unor uleiuri esențiale, compuși si extracte vegetale aromatice, cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Un parfum 100% natural și hipoalergenic, formulat în acord cu recomandările IFRA.

ULEI DE COCOS

PRESAT LA RECE, PROVENIT DIN CULTURI ECOLOGICE

Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile remarcabile pe care le are asupra pielii, încă din secolul al XV lea. Este potrivit tuturor tipurilor de piele, are acțiune nutritivă, calmantă, emolientă și contribuie la restabilirea barierei pielii.

ULEI DE JOJOBA

PRESAT LA RECE, PROVENIT DIN CULTURI ECOLOGICE

Este obtinut din semintele arborelui de jojoba, iar structura sa chimica este foarte asemanatoare cu cea a sebumului uman. Uleiul de jojoba este foarte bine tolerat de toate tipurile de piele, inclusiv de cea acneică. Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, emoliente, hidratante și regeneratoare.

ULEI DE MASLINE

PRESAT LA RECE, PROVENIT DIN CULTURI ECOLOGICE

Este cunoscut încă din antichitate pentru multiplele sale proprietăți. Este un bun emolient și nutritiv, un ulei foarte blând, fiind tolerat și de cele mai sensibile tipuri de piele. Are proprietatea de a reduce iritațiile și roșeața, calmând pielea.

ULEI DE MIGDALE DULCI

PRESAT LA RECE, PROVENIT DIN CULTURI ECOLOGICE

Extras din semințele copacului de migdal, are o putere remarcabilă, când vine vorba de protejarea pielii.  Ajută la reducerea pierderii de apă de la nivelul pielii, este un minunat emolient, previne daunele aduse de expunerea la radiațiile UV și inhibă dezvoltarea bacteriilor, fiind recomandat chiar și pielii sensibile.

ULEI ESENTIAL DE GERANIU AFRICAN

Datorita proprietatilor sale regeneratoare, tonifiante, astringente și purifiante, este folosit în cosmetica pentru tenul matur, acneic, gras, cu imperfecțiuni, lipsit de tonus și elasticitate.

VITAMINA E NATURALA (TOCOPHEROL)

Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerarii cauzate de radicalii liberi. Bun antiinflamator și regenerator, este recomandat pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare sau ca protecție impotriva factorilor agresivi de mediu.

ULEI ESENTIAL DE LIME

Obținut din coaja de lime, are un miros ce îmbina prospețimea notelor citrice, cu cele dulci-amarui. În cosmetică este benefic pentru ingrijirea tenului gras, în tratamentele de întretinere a siluetei sau pentru ingrijirea unghiilor. În aromaterapie este apreciat pentru efectul revigorant și tonic.

ULEI ESENTIAL DE SMIRNA

Smirna este o esență prețioasă, cu aromă reconfortantă, care se remarcă prin proprietățile de regenerare, cicatrizare, antiinfecțioase și antiinflamatorii asupra pielii. Este recomandat tenului matur, problematic și celui acneic.

UNT DE CACAO

Untul de cacao este obtinut din fructele arborelui de cacao. Este o grasime vegetala stabilă și bogată în numeroase principii active. Conferă suplețe, fermitate și elasticitate pielii, previne și ameliorează, atât ridurile cât și vergeturile. Protejeaza pielea de factorii externi și prezinta o biocompatibilitate remarcabilă cu pielea, de aceea nu provoaca iritații sau alergii și este potrivit si tenurilor sensibile.