De mai bine de 60 de ani, LAINO oferă produse de hidratare și igienă, pe bază de ingrediente autentice și naturale.

LAINO selectează ingrediente active din bazinul mediteranean, pentru a dezvolta produse în conformitate cu standardele cosmetice și farmaceutice actuale. Aceste ingrediente active au fost utilizate încă din antichitate și recunoscute pentru eficacitatea lor de aproape 3000 de ani.

LAINO a atras, de asemenea, botanica din țări mai îndepărtate pentru a reintroduce în tratamentele sale, ingrediente active exotice, care sunt recunoscute și transmise din generație în generație.


ALOE VERA


 Parte a plantei:  carnea frunzelor;

 Origine:  Africa de Est;

 Istoric:  folosită sub formă de gel de peste 5.000 de ani, Aloe Vera era cunoscută și recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate și pentru piele. Mai ales egiptenii l-au folosit ca medicament, dar și ca elixir pentru îngrijirea pielii.

 Beneficii:  acest ingredient natural este recunoscut pentru proprietățile sale. Puterea sa antiinflamatoare și regeneratoare pentru piele îl face o adevărată comoară naturală.

 Produse:  Deodorantul antiperspirant cu protecție 48h; Gelul de duș cu aloe vera și caise.


NUCA DE COCOS

 Parte a plantei:  pulpa de nucă de cocos

 Origine:  Asia de Sud-Est

 Istoric:  uleiul de cocos este obținut prin presarea pulpei uscate a nucii de cocos, Cocos nucifera. Utilizat cosmetic sau local, în general, uleiul de cocos poate pătrunde cu ușurință în piele, datorită dimensiunilor mici ale moleculelor sale. Datorită acțiunii sale emoliente, hidratante și antibacteriene, pentru piele și păr, uleiul de cocos este un prețios aliat al frumuseții.

 Beneficii:  uleiul de cocos are un conținut ridicat de acid lauric, un acid gras saturat, cu o afinitate ridicată pentru piele și păr. Oferind hidratare, creează o barieră de protecție pe suprafața pielii, păstrând umezeala, pentru a înmuia, lubrifia și reîmprospăta pielea și părul, prevenind în același timp uscăciunea viitoare. Este foarte hidratant și va proteja, înmuia și hrăni părul în profunzime. Acest ulei hrănește, netezeste și protejează fibra părului, făcând părul strălucitor, puternic și matasos. Mirosul său foarte plăcut este un atu în formulări.

 Produse:  Stick de buze cu nucă de cocos; Deodorant antiperspirant cu Aloe vera și cocos.


LAVANDA

 Parte a plantei:  inflorescențele

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  un adevărat simbol al sudului Franței și mai precis al Provence, lavanda colorează și parfumează câmpurile până la recoltare. Această plantă medicinală a fost utilizată de greci și romani pentru a-și parfuma băile și a-și întreține rufele.

 Beneficii:  recunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și regenerante, lavanda ameliorează pielea deteriorată sau iritată.

De asemenea, este deosebit de eficientă în calmarea și reducerea stresului și a anumitor afecțiuni musculare.

 Produse:  Șampon Sieste relaxante; Masca pentru luminozitate cu argilă.


ALBĂSTRELELE

 Parte a plantei:  floarea

 Origine:  Franța

 Istoric:  această delicată floare albastră, se dezvoltă în câmpurile de grâu din bazinul mediteranean.  Simbol al paradisului, datorită culorii sale albastre, a fost folosită în mod tradițional, pentru tratarea rănilor de șarpe. 

 Beneficii:  albăstreaua este o plantă cunoscută pentru beneficiile sale oftalmice. Permite în special decongestionarea ochilor obosiți și reîmprospătarea tenului. Potrivită pentru pielea cea mai sensibilă, calmează și tonifică epiderma, făcându-o un aliat ideal pentru demachiere.

 Produse:  Apa florală de albăstrele.


TRANDAFIRUL

 Parte a plantei:  floarea

 Origine:  Franța

 Istoric:  fascinant, trandafirul a fost simbolul iubirii de milenii. În antichitate, trandafirii erau apreciați de greci și folosiți pentru ceremoniile de nuntă, în timp ce romanii îi răspândeau petalele asupra oaspeților, în timpul sărbătorilor. Trandafirul a fost folosit și în apă sau în esență pentru parfumul său îmbătător și puterea sa liniștitoare.

 Beneficii:  întruchipând moliciunea și eleganța, trandafirul are proprietăți calmante și antiinflamatoare. Potrivit pentru pielea sensibilă, trandafirul și extractele sale au, de asemenea, proprietăți regenerante care îi conferă o acțiune anti-îmbătrânire, durabilă.

 Produse:  Masca pentru fermitate; Crema de duș well-being; Lapte de corp Well-being.




INUL

 Parte a plantei:  semințele

 Origine:  Canada - Finlanda

 Istoric:  încă din Antichitate, inul a fost cultivat pentru fibrele sale, dar și pentru semințele sale, care oferă multe proprietăți medicinale. Lenjeria de in a fost numită și „lumina lunii țesute”, în Egiptul antic, în timp ce naturaliștii romani știau, deja, mai mult de treizeci de remedii pe bază de in.

 Beneficii:  bogate în vitaminele A, E și omega-3, semințele de in acționează eficient împotriva semnelor îmbătrânirii, prin promovarea reînnoirii celulare.

Uleiul lor, prin conținutul său ridicat de lignani, este interesant pentru pielea grasă, deoarece ajută la reducerea producției de sebum. Este un ingredient ideal pentru frumusețea pielii, dar și a părului.


SMOCHINELE

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  smochinul este un arbore simbolic al bazinului mediteranean: împreună cu măslinul, rodiul, vița de vie și palmierul de curmale, este unul dintre cei cinci pomi fructiferi ai Țării Promise. Cultivat, încă din Antichitate, acest copac sacru este legat de știință și cunoaștere. Fructele sale au fost consumate de milenii pentru efectele lor benefice asupra sănătății.

 Beneficii:  întreaga smochină are multe beneficii cosmetice. Pulpa sa este utilizată pentru reținerea și aducerea apei în straturile superioare ale epidermei, ceea ce ajută la restabilirea hidratării naturale a pielii.

Pe de altă parte, coaja sa conține mulți antioxidanți, pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii.

 Produse:  Stick de buze cu smochine; Deodorant cu smochime cu protecție 24h; Săpun solid cu parfum de smochine; Gel de duș cu smochine.


AFINELE

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  în epoca romană, fructele de afine erau folosite pentru vopsirea țesăturilor, în roșu, înlocuind movul rezervat înaltei societăți. Poreclite „grape des bois” sau „brimbelle”, afinele sunt acum cultivate în Franța, cel mai adesea în munții Ardèche.

 Beneficii:  un adevărat aliat al sănătății, afinele concentrează vitaminele A și E, precum și antioxidanți, pentru a combate radicalii liberi și îmbătrânirea prematură a pielii.

Flavonoidele conținute în această boabă mică au o puternică acțiune antiseptică și antiinflamatoare.

 Produse:  Gel de duș cu fructe roșii; Săpun solid cu parfum de fructe roșii.


PIATRA DE ALAUN

 Parte:  piatra

 Origine:  Panama

 Istoric:  exploatate în timpul Antichității, în bazinul mediteranean au existat multe zăcăminte de piatră de alaun. De origine naturală, acest mineral a fost adesea folosit de frizeri, ca tratament împotriva tăieturilor și iritațiilor minore.

 Beneficii:  piatra de alaun este recunoscută pentru eficiența sa ca deodorant și hemostatic. Aplicată zilnic, face posiblă limitarea permanentă a transpirației și neutralizarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute.

Această piatră este, de asemenea, dotată cu proprietăți astringente care pot strânge porii pielii și pot preveni firele de păr crescute sub piele.

 Produse:  Deodorant piatră de alaun.


PIERSICA ALBĂ

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  introdusă în Europa de grecii antici și apoi cultivată de romani, piersica albă a fost inițial un fruct sălbatic. Cunoscută pentru pielea sa catifelată și aromele fine și dulci, piersica a fost foarte apreciată de Ludovic al XIV-lea: existau, nu mai puțin de treizeci și trei de soiuri diferite în grădina sa de fructe,din Versailles.

 Beneficii:  eficientă în reținerea și alimentarea cu apă a straturilor superioare ale epidermei, piersica albă restabilește hidratarea naturală a pielii. La fel de bogat în vitaminele B, C și E, ca și în antioxidanți, acest fruct de vară are proprietăți de înmuiere, revitalizare și tonifiere.

 Produse:  Gel de duș cu piersică albă; Săpun solid cu parfum de pieriscă albă.


CĂPȘUNELE

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  în antichitate, femeile romane foloseau căpșunele în produsele cosmetice pentru proprietățile și mirosul lor. Frecând bucăți din acest fruct prețios pe față, au obținut un ten proaspăt și strălucitor.

 Beneficii:  căpșunele nu sunt doar fructe gustoase, ci dețin active folosite în produsele cosmetice pentru a strânge fibrele pielii și a aduce hidratare și calmare. De asemenea, bogate în antioxidanți, căpșunele accelerează reînnoirea celulară a pielii și îmbunătățesc aspectul acesteia.

 Produse:  Stick de buze cu aromă de căpșune; Gel de duș cu fructe roșii; Săpun solid parfumat cu fructe roșii.


ZMEURA

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  zmeura provine de la un arbust care, potrivit legendei, și-a colorat fructele de la alb, la roșu aprins, după ce asistenta lui Jupiter s-a înțepat într-un ghimpe și a vărsat câteva picături din acesta, pe fruct.

Astăzi, mai putem găsi zmeură sălbatică în lanțurile muntoase din sudul Franței.

 Beneficii:  bogată în vitamina E, zmeura este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii și părului. Antioxidant puternic, acest fruct prețios este, de asemenea, utilizat pentru a reține apa în epidermă. Astfel, protejează pielea de uscare și de formarea ridurilor.

 Produse:  Stick de buze cu zmeură; Gel de duș cu fructe roșii, Săpun solid parfumat cu fructe roșii; Cremă de mâini cu zmeură și bujor.


GRAPEFRUIT; POMELO

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  Corsica

 Istoric:  grapefruitul este un fruct citric cultivat în zona Mediterană, de la introducerea sa în secolul al XII-lea. Atunci a fost considerat un simbol al fertilității și prosperității pentru greci și romani. Pomelo, mai mic și mai puțin amar, provine din încrucișarea fructului grapefruit și portocalele din China.

 Beneficii:  folosit pentru rafinarea texturii pielii și asigurarea unui ten radiant, grapefruitul are multe avantaje datorită concentrației sale de antioxidanți, vitamina C și beta-caroten. Astfel, va lupta împotriva radicalilor liberi și va preveni îmbătrânirea pielii. Un atu emblematic este parfumul său citric, care aduce o notă de prospețime picantă.

 Produse:  Deodorant cu protecție 24h cu citrice; Șampon de duș cu pulpă de citrice; Săpun solid parfumat cu pulpă de citrice.


SHEA

 Parte a plantei:  nuca

 Origine:  Burkina faso

 Istoric:  folosit de mii de ani, shea provine din fructele arborelui de karité, un arbore sacru din Africa. Este considerat de femeile africane ca fiind cel mai valoros tratament pentru hidratarea și hrănirea pielii uscate.

 Beneficii:  untul de shea conține nenumărate comori: acizi grași, vitamine (A, D, E și F) care promovează reînnoirea celulelor și relaxarea pielii. Puterea sa regeneratoare, calmantă și anti-iritantă îl fac un atu rar. 

 Produse:  Stick de buze cu pepene galben; Stick de buze cu cireșe; Cremă de duș pentru confortul pielii; Lapte de corp nutritiv cu unt de shea; Cremă de mâini Pro Intense.


ARGANUL

 Parte a plantei:  nuca sau coaja

 Origine:  Maroc

 Istoric:  femeile berbere au folosit întotdeauna uleiul de argan pentru beneficiile sale cosmetice. Acest ingrediente rar și prețios, din sudul Marocului, crește doar în regiunea sud-vestică a Marocului, unde condițiile climatice sunt extrem de dure. Vântul puternic, soarele arzător, usucă rapid pielea și părul ... Prin urmare, femeile îl folosesc pentru a-și înmuia și proteja pielea, dar și pentru a-și hrăni părul.

 Beneficii:  excepțional de bogat în acizi grași nesaturați: omega-6 și 9, vitamina E și polifenoli, uleiul de argan este un mare aliat în lupta împotriva semnelor îmbătrânirii premature și a pierderii fermității.

 Produse:  Mască pentru fermitatea tenului; Săpun exfoliant cu argan; Cremă exfoliantă cu argan; Lapte pentru fermitatea pielii cu argan; Ulei uscat antivergeturi; Ulei autentic; Ulei pur de argan.


SUSANUL

 Parte a plantei:  semințele

 Origine:  Maroc

 Istoric:  originar din Africa și Asia, susanul este cultivat acolo de mii de ani, pentru semințele sale oleaginoase. Extracția uleiului său, prin prima presare la rece, garantează păstrarea numeroaselor sale beneficii. A fost folosit, în special, ca unguent și a servit soldaților din Grecia antică prin puterea sa nutrițională și energetică.

 Beneficii:  prin formarea unui film pe suprafața pielii, uleiul de susan reține apa, în straturile superioare ale epidermei și astfel favorizează hidratarea. Concentrația sa de vitamina E, îi conferă, de asemenea, proprietăți antioxidante și regenerative.

 Produse:  Cremă de duș pentru confortul pielii.


ARGILA

 Proveniență:  sol

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  argila este un activ extras dinsol, aducând toate beneficiile sale pielii. De secole, argila verde a fost folosită pentru ameliorarea multor afecțiuni ale pielii și ale mușchilor.

Argila albă este o alternativă mai blândă, în timp ce argila roz, formată dintr-un amestec subtil de argilă albă și roșie, este mai concentrată în fier.

 Beneficii:  bogată, în mod natural, în magneziu și oligoelemente, argila are proprietăți remineralizante și absorbante, recunoscute științific. Textura sa, foarte fină, absoarbe toxinele și impuritățile pentru a purifica în profunzime pielea.

 Produse:  Mască purifiantă; Mască pentru calmarea pielii; Mască pentru luminozitate; Mască pentru fermitate; Pastă de argilă verde; Argilă verde superfină; Deodorant 24h cu ceai verde; Deodorant 24h cu citrice; Deodorant 24h cu smochine.


MIGDALELE DULCI

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  Spania

 Istoric:  uleiul de migdale dulci este folosit, din cele mai vechi timpuri, de către femeile egiptene pentru a practica masajul, dar și pentru a hrăni pielea și părul. Acest ulei prețios, a inspirat mult timp ritualurile de îngrijire pentru a contracara efectele nocive ale soarelui și ale vântului.

 Beneficii:  extras din sâmburii de migdale, uleiul de migdale dulci este cunoscut pentru proprietățile sale de înmuiere și hidratare a pielii. Bogat în acizi grași esențiali, ajută la înmuierea și catifelarea pielii. O adevărată barieră de protecție, previne uscăciunea și este recomandat, în special, pentru îngrijirea pielii fragile. Este, de asemenea, un activ de curățare foarte bun.

 Produse:  Ulei autentic.


FLOAREA DE PORTOCAL

 Parte a plantei:  bobocii florali

 Origine:  Maroc

 Istoric:  denumită și Neroli, un omagiul adus unei prințese romane, floarea de portocal, atât de delicată, a fost folosită pentru a împodobi coroanele noilor căsătoriți. Cunoscută și apreciată de secole, planta delicioasă a ajuns mai întâi în Sicilia, pentru a fi apoi împărțită în întregul bazin mediteranean.

 Beneficii:  deosebit de liniștitoare și relaxantă, floarea de portocal are, de asemenea, proprietăți de înmuiere a pielii. Folosită pentru parfumarea băii, apa din floare de portocal este ideală pentru relaxare și eliberarea tensiunii.

 Produse:  Apă florală de portocal; Cremă de mâini cu flori de portocal și miere.


FLOAREA DE HIBISCUS

 Parte a plantei:  floarea

 Origine:  Egipt

 Istoric:  recunoscută, din cele mai vechi timpuri, pentru culoarea roșie intensă, floarea albă de hibiscus este recoltată în Egipt pentru diferite utilizări. Pregătită sub formă de infuzie, a fost poreclită „băutura faraonilor”. Numeroasele sale proprietăți medicinale fac din această floare un adevărat aliat al bunăstării.

 Beneficii:  bogată în antioxidanți și vitamina C, floarea de hibiscus hrănește și luptă împotriva îmbătrânirii. Face posibilă în special tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele, mușcăturile de insecte, crăpăturile sau chiar abcesele. 

 Produse:  Cremă de duș pentru confortul pielii; Lapte de corp confort karite.


FRUNZA DE DAFIN

 Parte a plantei:  frunza

 Origine:  Siria

 Istoric:  dafinul este un arbust foarte prezent în regiunile mediteraneene, simbol al gloriei și al victoriei pentru grecii antici. Conform legendei, pentru a scăpa de avansurile lui Apollo, Daphne s-a refugiat cu tatăl ei care a transformat-o într-un dafin. Acest arbust a devenit, astfel, arborele sacru al lui Apollo, în timp ce cununa de lauri îmbrăca frunțile războinicilor.

 Beneficii:  frunzele de dafin oferă un ulei benefic pentru piele. Proprietățile sale de purificare și regenerare, îl fac un remediu excelent pentru îmbunătățirea stării pielii. În mod natural antiseptic, antifungic și antibacterian, frunza de dafin este utilizată pentru a trata afecțiunile pielii.

 Produse:  Săpun solid de Alep; Săpun lichid de Alep.


MĂSLINELE VERZI

 Parte a plantei:  uleiul și extractul

 Origine:  Italia - Spania

 Istoric:  femeile romane foloseau măslinul pentru a-și hrăni pielea și a-și păstra tinerețea. Încă din Antichitate, uleiul de măsline a stat la baza tuturor produselor cosmetice mediteraneene. Trebuie spus că natura i-a dat tot ce este benefic pentru pielea noastră.

 Beneficii:  bogat în antioxidanți, măslinul și uleiul său, sunt adevărați aliați în lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Datorită concentrației sale ridicate de acizi grași esențiali, măslinul hrănește și completează pielea extra uscată.

 Produse:  Cremă de duș cu ulei de măsline; Săpun solid de Alep; Săpun lichid de Alep; Lapte de corp cu ulei de măsline; Ulei autentic.


FLOAREA DE TIARĂ (MONOI)

 Parte a plantei:  floarea de Tiară

 Origine:  Tahiti

 Istoric:  cunoscut și apreciat pentru parfumul său îmbătător, monoiul provine dintr-o tradiție ancestrală, a insulelor din Polinezia Franceză. Se obține după macerarea florilor de tiară în ulei de copra, extras din nucă de cocos. Este folosit de tahitieni pentru frumusețea pielii și a părului.

 Beneficii:  monoiul oferă hidratare excelentă și răcoritoare, ideală după îngrijirea solară sau pentru a parfuma pielea și părul. Relaxant și perfect pentru masaje, acest ulei parfumat, solar, ne duce direct pe insule.

* hidratarea straturilor superioare ale epidermei.

 Produse:  Săpun solid parfumat cu monoi; Șampon de duș cu monoi.






TRIFOIUL DE APĂ

 Parte a plantei:  frunza

 Origine:  Polonia

 Istoric:  originar din Europa, trifoiului de apă îi place, în mod deosebit, expunerea la soare, în timp ce are rădăcinile în apă. Această plantă semi-acvatică, conține în frunzele sale, proprietăți medicinale cunoscute din Antichitate și redescoperite de câteva secole.

 Beneficii:  Trifoiul de apă conține un activ, a cărui acțiune de întărire și tonifiere este bine cunoscută în cosmetică. Moleculele sale antioxidante, cum ar fi polifenoli și flavonoizi, precum și vitamina C ajută la creșterea acțiunii sale anti-îmbătrânire.

 Produse:  Lapte pentru fermitatea pielii.


FRUNZA DE CEAI

 Parte a plantei:  frunza

 Origine:  Maroc (ceai verde) - China (ceai alb)

 Istoric:  ceaiul a fost descoperit acum câteva mii de ani în China, conform legendei lui Shen Nong. Tatăl mistic al agriculturii și medicinii, se spune că a supraviețuit otrăvirii consumând frunze de ceai, descoperindu-le puterea și beneficiile pentru sănătate. Astăzi, numeroasele soiuri de ceai sunt apreciate în bazinul mediteranean pentru acțiunea lor de detoxifiere.

 Beneficii:  în timpul ritualurilor de îngrijire a pielii, ceaiul alb rămâne un ingredient prețios pentru a restabili frumusețea pielii sensibile. Ingredient foarte apreciat pentru efectele sale antioxidante, ceaiul favorizează reînnoirea celulelor și îmbunătățește aspectul epidermei. Considerat ingredientul de detoxifiere, prin excelență, ceaiul verde este ideal pentru purificarea și igienizarea pielii.

Ceaiul alb este, în sine, foarte eficient împotriva petelor, roșeții și deshidratării.

 Produse:  Loțiunea micelară demachiantă; Deodorant 24h cu ceai verde; Săpun solid parfumat cu ceai verde; Șampon de duș cu ceai verde.


MĂRUL

Parte a plantei: pulpa - semințele

 Origine:  Spania

 Istoric:  în Roma antică, femeile foloseau pulpa de mere la prepararea unguentelor. Numele său se află și la originea cuvântului unguent, o adevărată cremă de înfrumusețare.

 Beneficii:  bogat în vitamina E și antioxidanți, uleiul de semințe de mere este aliatul perfect împotriva îmbătrânirii. Depune o peliculă delicată de protecție, împiedicând radicalii liberi să pătrundă în epidermă. Pe lângă hidratarea* și înmuierea pielii, previne îmbătrânirea și aduce tinerețe și strălucire.

* hidratarea straturilor superioare ale epidermei.

 Produse:  Stick de buze cu măr verde; Șampon de duș pentru copii cu măr și lime; Ulei autentic.


ARBORELE DE CEAI

 Parte a plantei:  crenguțele și frunzele

 Origine:  Zambia - Africa de Sud - Australia

 Istoric:  arborele de ceai, este o formă de ulei esențial utilizat în mod obișnuit pentru a vindeca o mare varietate de afecțiuni de secole. În inhalare sau în cosmetică, acest ulei miraculos și-a dovedit deja valoarea.

 Beneficii:  pe lângă acțiunea sa decongestionantă și tonifiantă, uleiul de arbore de ceai acționează eficient împotriva imperfecțiunilor pielii.

Este un puternic antiinfecțios și antibacterian, purificând profund pielea grasă și mixtă.


HAMAMELISUL

 Parte a plantei:  floarea

 Origine:  Franța

 Istoric:  folosită mult timp în medicină și cosmetică, floarea de hamamelis, este de interes pentru proprietățile sale decongestionante și de restaurare, deosebit de eficiente în tratarea rănilor. Inflorescența sa, în timpul iernii, intrigă.

 Beneficii:  cunoscută pentru proprietățile sale astringente, apa de flori de hamamelis ajută la strângerea porilor epidermei, dar și la purificarea, tonifierea și revigorarea strălucirii tenului. De asemenea, dotat cu proprietăți calmante și regenerante, hamamelisul este potrivit pentru îngrijirea pielii sensibile.

 Produse:  Mască purifiantă; Apă florală de hamamelis.


FLOAREA-SOARELUI

 Parte a plantei:  semințele

 Origine:  Uniunea Europeană

 Istoric:  floarea-soarelui este o plantă originară din America Centrală, cultivată în Europa de sute de ani. Floarea-soarelui este atrasă în mod natural de lumină, care o ajută să își dezvolte semințele benefice, bogate în oligoelemente.

 Beneficii:  floarea-soarelui este un atu valoros în cosmetică, folosit pentru numeroasele sale beneficii: hrănire, restructurare, hidratare, regenerare. Acest ulei magic este, de asemenea, dotat cu proprietăți anti-radicalare și anti-oxidante.

 Produse:  Cremă de duș gurmadă cu miere; Lapte de corp nutritiv cu miere.


MIEREA DE GARRIGUE

 Proveniență:  polenul

 Origine:  sudul Franței

 Istoric:  timp de secole, mierea a fost o parte esențială a frumuseții pielii. Acest delicios nectar de flori, a trezit un mare interes, cu mai bine de 12.000 de ani în urmă, când primii vânători de miere au trebuit să urce pe cei mai înalți copaci și să înfrunte înțepăturile de albine.

 Beneficii:  plantele din sudul Franței conferă mierii toate aromele și proprietățile sale unice. Bogată în săruri minerale și vitamine A, B și C, mierea de Garrigue este recunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și tonifiante, dar are și alte proprietăți: antioxidantă, calmantă, hidratantă, revitalizantă. Acest lucru o face un aliat ideal pentru a oferi pielii strălucire, dar și hrănire și înmuiere.

 Produse:  Cremă de duș gurmandă cu miere; Lapte de corp nutritiv cu miere; Cremă de mâini cu flori de portocal și miere.


CEARA DE ALBINE

 Parte a plantei:  ceara

 Origine:  bazinul mediteranean

 Istoric:  civilizațiile egiptene au folosit ceara de albine la fabricarea balsamurilor medicinale, pentru proprietățile sale hidratante și hidrofobe.

 Beneficii:  ceara de albine este, acum, recunoscută, pentru puterile sale de înmuiere și antibacteriene. Datorită calităților sale filmogene, ceara de albine protejează pielea în toate condițiile meteorologice. Puterea sa de reparare este de mare ajutor pentru pielea sensibilă atacată de frig.

 Produse:  Stick de buze cu pepene; Stick de buze cu cireșe; Stick de buze intens nutritiv; Balsam de buze nutritiv; Cremă de mâini Pro Intense.


PORTOCALA

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  Spania - Maroc - Italia

 Istoric:  cultivată în regiuni cu un climat mediteranean, portocala a ajuns în Europa, datorită numeroaselor călătorii minunate în Asia de Sud-Est. De atunci, a devenit un fruct foarte popular în Franța. Livada de portocali din Versailles ne oferă o privire asupra importanței acestui fruct, acum obișnuit.

 Beneficii:  datorită concentrației sale ridicate de vitamine A și C, uleiul de portocale, este folosit pentru a înmuia pielea, pentru a-i îmbunătăți aspectul și pentru a conferi tenului strălucire. Consumată în suc sau introdusă în produse cosmetice, portocala are proprietăți tonice, care pot elimina radicalii liberi, care contribuie la îmbătrânirea pielii.

 Produse:  Masca pentru calmarea tenului sensibil; Săpun solid parfumat cu citrice; Șampon de duș cu citrice; Deodorant 24h cu citrice.


CALENDULA

 Parte a plantei:  floarea

 Origine:  Franța

 Istoric:  floarea de galbenele, supranumită „mireasa soarelui”, îi rămâne fidelă deschizând și închizând petalele în funcție de poziția și lumina sa. Această plantă tradițională și-a extras resursele din bazinul mediteranean de mult timp. A fost folosită, încă din Antichitate, pentru virtuțile sale cosmetice, medicinale și culinare, dar și ca vopsea și colorant.

 Beneficii:  este utilizată în mod obișnuit pentru a calma și vindeca pielea aflată în dificulatate, cu roșeață, iritații, scuame sau mușcături de insecte. Proprietățile sale de înmuiere, dar mai ales cele regeneratoare, fac din această floare o un principiu hidratant ideal.

 Produse:   Stickurile de buze Laino.


LĂMÂIA

 Parte a plantei:  fructul

 Origine:  Italia - Spania - Maroc

 Istoric:  în Antichitate, grecii și romanii știau deja lămâia pentru virtuțile sale terapeutice. Amestecată cu ulei de măsline sau ulei de migdale dulci, a fost folosită în medicina tradițională mediteraneană, pentru a lupta împotriva eczemelor.

 Beneficii:  lămâia a fost mai întâi verde, cel mai faimos soi galben este derivat din încrucișări între portocala amară și citronă O adevărată sursă de vitamina C, lămâia este cel mai bun aliat anti-oboseală și tonifiant.

Proprietățile sale astringente și antibacteriene acționează asupra reglării sebumului, pentru a strânge porii pielii, în timp ce puterea sa antioxidantă va întârzia apariția ridurilor. Lămâia este un ingredient major în rețetele de frumusețe mediteraneene.

 Produse:  Deodorant 24h cu citrice; Săpun solid parfumat cu citrice; Șampon de duș cu citrice; Șampon de duș Les Cyclades; Lapte de corp Les Cyclades.