Transport GRATUIT pentru comenzi mai mari de 200 lei Dismiss

Cum se fabrică tradițional Săpunul de Marsilia. Atunci și acum

Cum se fabrică tradițional Săpunul de Marsilia. Atunci și acum

Din punct de vedere istoric și tradițional, săpunul de Marsilia se fabrica prin amestecarea apei de mare din Mediterana cu ulei de măsline și ingrediente chimice alcaline – sodă (carbonat de sodiu) – și leșie (hidroxid de sodiu) – într-un ceaun extrem de mare. Mixtura obținută era încălzită timp de câteva zile, amestecând în continuu. […]

Concurs CLUB DERMASTORE 1-31 Octombrie

Ai plasat o comandă pe Dermastore în luna octombrie (1 Octombrie – 31 Octombrie)? Perfect. Poți câștiga 3 produse LAINO la alegere*. Conditii participare: 1. Trebuie să ai o comanda plasată pe DERMASTORE în perioada 1 Octombrie – 31 Octombrie 2018. 2. Comanda trebuie să fie livrată și achitată. 3. Numarul de comandă este numărul […]

Săpunul de Marsilia – istorie și tradiție

Săpunul de Marsilia – istorie și tradiție

Sunt puține produsele care nu suferă modificări și transformări în procesul de producție de-a lungul timpului, iar săpunul de Marsilia este unul dintre ele. Cu o istorie de 600 de ani, săpunul de Marsilia a fost documentat prima dată pe la 1370. În 1688 Luis al XIVl-lea, Regele Soare, a introdus prin Edictul lui Colbert […]

Beneficiile apei florale de albăstrele

Beneficiile apei florale de albăstrele

Extrasă prin distilarea florilor de albăstrele, apa florală obținută este recunoscută pentru principiile sale active, pentru calitățile de catifelare și decongestionare a pielii. Apa florală de albăstrele este recomandată cu preponderență pentru zona sensibilă a ochilor, calmând roșeața, usturimea și reducând pungile și cearcănele. Datorită proprietăților sale anti-inflamatoare, apa florală de albăstrele se folosește cu […]

Ce este Fenoxietanolul?

Ce este Fenoxietanolul?

Cunoscut și sub numele de etilen glicol monofenil eter sau etilen glicol fenil, fenoxietanolul este un ingredient conservant utilizat pe scară largă în industria cosmetică mai ales după înlăturarea parabenilor. Controversat sau nu, este un agent antibacterian eficient. Inițial izolat din ceaiul verde și din lemnul dulce, fenoxietanolul pe care îl găsim de regulă în […]

Despre schimbatul scutecului cu specialiștii Sanosan

Despre schimbatul scutecului cu specialiștii Sanosan

Cât de des schimbăm scutecul? De ce produse avem nevoie? Sunt 2 dintre întrebările pe care și le pun părinții la început de drum cu puiul lor. Iată câteva sfaturi pentru schimbarea în siguranță a scutecului: Îndepărtați scutecul murdar. Când vine vorba de cât de des, răspunsul este la câteva ore (2-3 ore) și după […]

Îngrijirea mâinilor uscate și crăpate

Îngrijirea mâinilor uscate și crăpate

Vremea rece și neprietenoasă este inamicul numărul 1 al mâinilor. Iar o îngrijire defectuoasă sau superficială a pielii poate duce rapid la probleme cu mâini cu piele uscată, crăpată, dureroasă. Cea mai frecventă cauză a mâinilor crăpate și uscate este compromiterea barierei protectoare a pielii. Cel mai mare organ al omului, pielea, are capacitatea de […]

Beneficiile untului de karite pentru sănătate

Beneficiile untului de karite pentru sănătate

1. Calmează durerile musculare Durerile musculare sunt cauzate adesea din cauza inflamării zonei dureroase. În Africa untul de karite este folosit în mod tradițional pentru durerile musculare și inflamații. Deși nu există dovezi științifice în acest sens, masarea zonei dureroase cu unt de shea arată eficiență în ameliorarea durerii și a inflamației. 2. Ameliorarea simptomelor […]

Beneficiile untului de karite pentru păr

Beneficiile untului de karite pentru păr

1.Repară și protejează părul deteriorat O mulțime dintre tratamentele curente pentru păr – îndreptarea, încrețitul, vopsitul – sunt responsabile de pierderea hidratării din firul de păr. Untul de shea ajută la restaurarea hidratării naturale, mai ales în condiții climaterice vitrege. Untul de karite are un factor de protecție solară natural – mic, de aproximat SPF […]

Beneficiile untului de karite

Beneficiile untului de karite

Utilizat în Africa de mii de ani pentru diverse afecțiuni ale pielii și ale scalpului, untul de Karite sau untul de shea, cum este cel mai adesea denumit, este un ingredient cu multiple beneficii pentru frumusețea noastră. Se extrage din nucile arborelui shea (Vitellaria paradoxa) și în sine este un ulei gras ce rămâne solid […]

X